Skolevæg

Vælg en Boulder-væg

Dansk Klatreforbund anbefaler at skoler, institutioner og mindre klatreklubber først og fremmest bygger en Boulder-væg. “Boulder” er Engelsk og betyder stor sten og disciplinen bouldering er sjove og korte klatreudfordringer i lav højde.

En Bouldervæg er 4 – 4,5 meter høj og sikres med en faldmadras. Der er derfor ikke behov for reb, sele, karabiner og heller ingen krav om sikkerheds-uddannelser.

En klatre-rute på bouldervæggen kaldes for et problem – Bouldering handler om at løse et kort og kreativt bevægelsesproblem på en elegante og effektiv måde. Bouldering foregår i grupper af 3 – 5 personer som skiftes til at udfordre problemet og gruppen samarbejder om den kreative proces, at finde løsningerne.

Kids Boulder games 21
Klatring i idrætstimerne. Dansk Klatreforbund har de relevante kurser og materialer til sjove og intensive klatre-aktiviteter

Bouldervæggen har mange fordele:

  1. Let tilgængelighed
  2. Ingen alvorlig risiko!
  3. Væsentligt højere aktivitetsniveau
  4. Fokus på bevægelse i stedet for sikkerhed!
  5. Kan aktivere mange børn samtidigt – sved på panden!
  6. Social og motorisk kreativ aktivitet
  7. Børn & unge kan klatre uden opsyn!
  8. Plads besparende
  9. Billig og let at etablere
  10. Simpel uddannelse

Gratis Rådgivning
Dansk Klatreforbund rådgiver skoler, Institutioner, klatreklubber og andre i forhold til etablering af klatrefaciliteter.

Rådgivningen tager udgangspunkt i at etablere sjove og sportslige klatrevægge som passer til brugergruppen. Dansk Klatreforbund forholder sig neutral i forhold til div. udbydere af klatrevægge / klatregreb / klatreudstyr

Boulderbyg

Skørping Bouldervæg
Ny bouldervæg i gymnastiksalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Byg Selv – vejledning
Dansk Klatreforbund har  i samarbejde med de professionelle Danske klatrevægs-udbydere udarbejdet vejledninger til hvordan skoler, institutioner og mindre klatreklubber kan etablere  simple og gode boulderfaciliteter ved selvbyg. Vejledningene anviser materialer, konstruktion, montering, sikkerhedsbestemmelser.

Dansk Klatreforbunds anbefaling
En god skole bouldervæg skal kunne indgå i skolens idrætsundervisning og kan yderligere være et frit idræts- og bevægelsestilbud i fritiden – uden særligt opsyn. For at væggen kan indgå i idrætsundervisningen er der nogle mindstekrav til størrelsen.

Bredde – min. 12 meter (ved placering i et hjørne min. 15 meter)
Højde –  4 meter er nok til skole bouldering og der skal være udfordringer som slutter før toppen
Fladerne – de første 12 meters bredde skal være “Face” (Lodret – varierende mellem 10% indad hældning til 10% udad hældning)
– bygges der mere end 12 meter i bredden bør der tilføjes mere overhængende sektioner -(20 – 35 graders overhæng)

Egedal Gymnasium

 

Kontakt Dansk Klatreforbunds konsulent:

Carsten Lau Isaksen
Mail: carsten@klatreforbund.dk
Mobil:  +45 21 19 34 30

 

DKlaF logo 07